Een praktijk voor gevoelige en hoogsensitieve personen
Laat je innerlijke zonnetje schijnen!
06 - 36 493 455

Dramatherapie

Doe, voel, zie en straal

Dramatherapie is een vorm van therapie die zich richt op psychische, sociale en emotionele problemen. Ik geloof dat je lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel met elkaar in verbinding bent. In mijn dramatherapieën zal ik er dan ook voor zorgen dat al deze gebieden worden aangesproken.

In veel therapieën wordt het probleem alleen mondeling behandeld. Maar dat is niet altijd de beste methode.

Want woorden zeggen soms zo weinig. Woorden kunnen zo nu en dan koud en gevoelloos zijn. Soms schieten woorden tekort en dekken ze niet de lading van je gevoel of de ervaring. En soms kunnen de gebeurtenissen of ervaringen te pijnlijk zijn om over te praten.

In dramatherapie kan je veiligheid ervaren doordat er niet continu gesproken hoeft te worden. Zeker voor gevoelige mensen kunnen woorden weer een extra prikkel zijn. De hoeveelheid woorden kunnen teveel zijn waardoor je het niet meer oppakt. In de intake zal ik samen met jou een hulpvraag formuleren. Waarna ik een behandelplan opzet voor de komende weken.

Dramatherapie is echt en puur. Het laat je ware gevoel zien op alle gebieden. Je kan je niet verstoppen achter woorden. Dit maakt het soms confronterend en eng. Maar wees niet bang, samen gaan we op zoek naar een methodiek, werkvormen of technieken die passend zijn bij jouw hulpvraag en wie jij bent als persoon.

Klik hier voor meer informatie en/of een gratis intake