Een praktijk voor gevoelige en hoogsensitieve personen
Laat je innerlijke zonnetje schijnen!
06 - 36 493 455

Over mij

 This Universe. Is not outside of you. Look inside yourself.

Everything. That you want. You already. Are.

~

Rumi

Nadia Koolma
Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in de mens. Ik heb het altijd al intrigerend gevonden waarom mensen handelde op de manier zoals zij deden. Hun houding, manier van praten, manier van denken en waarom ze zich gedragen op een bepaalde wijze. Waar komt dit vandaan? Hebben ze dit zelf bedacht? Of juist geleerd van anderen? Menen de mensen wat ze zeggen? En hoe voelt het dan als mensen puur en authentiek handelen?

Als kind begreep ik dan ook vaak niet waarom mensen het één zeiden maar het andere lieten zien. Je merkt het al, ik was een kind dat lette op nuances en ik was erg gevoelig. Ik was anders.

Hoogsensitief en Spiritueel begaafdheid
Als kind en jongere voelde ik mij vaak onbegrepen en niet thuis. Ik had het idee dat ik veel heftiger reageerde op gebeurtenissen dan andere kinderen en jongeren. Emotioneel, maar ook lichamelijk. Ik was vaak ziek en moest mij daarom vaak afmelden voor school en feestjes. Dit was lastig en zo werd de kloof tussen mij en mijn leeftijdsgenoten steeds groter.

Totdat ik er op mijn 15de jaar achter kwam dat ik niet gek of raar was. Maar dat ik gewoon extra gevoelig was voor alle prikkels om mij heen. En dat dit een naam heeft: hoogsensitiviteit. Maar naast de prikkels van het aardse niveau pikte ik ook van alles op uit de geestenwereld. En héy dit heeft óók een naam: paranormale begaafdheid. Hoe fijn dat ik nu eindelijk wist waarom ik me altijd al anders heb gevoeld dan anderen.

Op mijn 15de ben ik er ook achter gekomen dat het vele ziek zijn te wijten was aan een aantal voedselintoleranties, namelijk voor suiker en varkensvlees. Nadat ik deze twee voedingstoffen niet meer nuttigde voelde ik mij veel beter. En nog fijner, ik was niet meer zo vaak ziek! Dit is dan ook de reden waarom ik in 2015 ben begonnen met de opleiding Natuurvoedingsadviseur en waar ik mijn diploma voor heb behaald.

In mijn jongere jaren heb ik echt gemist dat er zo weinig bekend was over hoogsensitiviteit en spiritueel begaafdheid. Het was er wel maar ik moest hier goed en lang naar zoeken. Naar mijn idee komt dit voornamelijk door het taboe dat hier op rust. En dit is zonde. Want het geitenwollen-sokken imago is niet nodig. En dat wil ik laten zien!

Aangezien ik altijd al geïnteresseerd in mensen ben geweest en erg creatief ingesteld ben, was het voor mij geen gekke keuze om de HBO opleiding Dramatherapie te volgen. Tijdens mijn studie is mijn interesse voor het spirituele en voor hoogsensitiviteit gebleven. Ik heb verschillende workshops en therapieën gevolgd om mijn gave beter onder controle te krijgen en het te begrijpen.

Jaren later, in 2015, ben ik gestart met mijn eigen praktijk Straal! Hiermee wil ik mensen begeleiden die aanlopen tegen de minder fijne kanten van hun gevoeligheid. En het lastig vinden om hier mee om te gaan in onze samenleving. Samen zullen we op zoek gaan naar bewustwording, begrip en inzichten.

Opleidingen:
HBO Creatieve Therapie – Drama
HBO Natuurvoedingsadviseur

Therapeuten Collectief Eemland
http://www.therapeutencollectiefeemland.nl

Beroepsverenigingen:
Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

  • FVB: Federatie Vaktherapeutische Beroepen
  • NVDT: Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie
  • NFG: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
  • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
fvb

NVDT

nfg

RBCZ