Een praktijk voor gevoelige en hoogsensitieve personen
Laat je innerlijke zonnetje schijnen!
06 - 36 493 455

Voor wie?

Straal! Een praktijk voor gevoelige, hoog sensitieve en spiritueel begaafde personen.

Wat is hoogsensitiviteit?
Reageer jij vaak heftig en emotioneel op gebeurtenissen en begrijp je niet goed waarom? Ben je vaak moe? Word je sterk beïnvloed door de mening van anderen? Kan je slecht tegen negatieve stemmingen van anderen en voelt het soms alsof jij hierin wordt meegetrokken? Kan je slecht tegen kritiek? Ben je vaak ziek of reageer je lichamelijk heftig op dingen? Heb je vaak last van heftige moodswings zonder aanwijsbare reden?

Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een hoogsensitief persoon (HSP) of zoals ik liever zeg: sterk sensitief aangelegd.
Als hoog sensitief persoon kan je last hebben van verschillende externe prikkels. Hieronder volgt een opsomming van deze verschillende soorten externe prikkels:

  • Stemmingen van andere mensen;
  • Geluid en geuren;
  • Groepen mensen (in warenhuizen, gebouwen, treinen en zelfs op straat);
  • Aardstraling;
  • Sferen (bv. in ziekenhuizen en musea);
  • Elektriciteit en straling;
  • Positieve ionen (luchtdeeltjes die met negatieve elektriciteit geladen zijn).

Ieder persoon is verschillend en de ene persoon is bijvoorbeeld veel gevoeliger voor de stemmingen, terwijl een ander juist heel heftig reageert op geur.

Heb je het idee dat je te gevoelig bent? En ervaar je dit als last? Heb je vaak het gevoel dat je de grip verliest over je eigen leven? Reageer je naar jouw idee te gevoelig op bepaalde gebeurtenissen of externe prikkels?

Dan ben je bij Straal! aan het goede adres. Ik zie HSP als een kracht. In mijn therapieën zorg ik er dan ook voor dat je het sensitief zijn niet als een last ervaart maar als een kracht. Jouw eigen superkracht!!

Klik hier voor meer informatie en/of de gratis intake

Gevoelig!?
Ben jij gevoeliger voor licht en geluid dan anderen? Ben je vaak ziek of heb je veel allergieën? Ben je gediagnosticeerd met AD(H)D of heb je een vorm of trekken van autisme? Reageer je gevoelig op externe prikkels en ervaar je hier last van?

In mijn praktijk Straal! leer ik je hoe je beter om kan gaan met deze prikkels. We proberen inzicht te krijgen in waarom jij zo gevoelig reageert. Bovendien is er de mogelijkheid om te kijken welke invloed jouw voedingspatroon hier op heeft.

Klik hier voor meer informatie en/of een gratis intake 

Wat is spirituele begaafdheid?
Naast dat ik (hoog)sensitieve personen begeleid, begeleid ik ook spiritueel begaafde personen.

Heb je vaak warme handen? Komen je dromen/voorspellingen vaak uit? Heb je soms het idee dat (overleden) personen contact met jou zoeken? Ben je vaak angstig en slaap je niet goed? Heb je het idee dat je in de gaten wordt gehouden? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk spiritueel begaafd, wat ook wel bekend staat als paranormale begaafdheid.

Spirituele begaafdheid kun je verdelen in meerdere gaven waar een mens over kan beschikken. Om jezelf spiritueel begaafd te noemen hoef je niet over alle gaven te beschikken. Wel is het zo dat deze gaven iets verder gaan dan de gaven die je hebt als hoog sensitief persoon. Zelf vind ik dat het verschil duidelijk wordt door te benoemen dat de gaven van een HSP’er zich richten op de samenleving die wij allemaal kunnen waarnemen, het speelt zich af op aarde. De spirituele gaven gaan nog iets verder. Deze gaven kunnen we visueel niet waarnemen. Spirituele begaafdheid kan worden opgedeeld in verschillende gaven:

Heldervoelend
Heldervoelend betekent dat je gevoelens en dingen voelt die je visueel niet kan waarnemen. Het kan hierbij gaan over overleden mensen, engelen, andere entiteiten (entiteiten zijn overleden mensen die na hun dood blijven hangen op aarde) en/of sferen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je plotseling erg verdrietig voelt, maar waarvoor je geen aanwijsbare reden kan bedenken. Hoogstwaarschijnlijk zal je op dit moment een energie voelen in de ruimte die deze emotie (nog) bij zich draagt. Tevens kan het ook zijn dat je je op een plek bevindt waar ooit een heftige gebeurtenis heeft plaats gevonden.

Helderziend
Over het algemeen wordt er bij helderziendheid onmiddellijk gedacht aan iemand die in de toekomst kan kijken. Maar helderziendheid komt in nog veel meer vormen voor, zoals het zien van aura’s, geesten, het doorkrijgen van symbolen, het zien van beelden bij objecten en verbindingen (ook wel lijntjes) tussen mensen zien, etc.

Helderwetend
Helderwetendheid houdt in dat je bepaalde dingen simpelweg gewoon weet. Verder is het niet zo dat helderwetendheid altijd over zware onderwerpen gaat. Het kan ook gaan om hele dagelijkse dingen. Als iemand vraagt hoe je bepaalde dingen weet, kun je hier geen rationele verklaring voor geven.

Helderhorend
Als je helderhorend bent heb je het vermogen om woorden en geluiden te horen die niet hoorbaar zijn voor de ‘normale’ mens. Het hoeft niet altijd te zijn dat je deze geluiden of stemmen echt buiten jezelf hoort. Het kan ook zijn dat je ze in jezelf hoort. De stemmen die je hoort kunnen dan ook jouw stemgeluid hebben. De stemmen die je hoort kunnen van een onzichtbare gids, engel of een overleden persoon zijn.

Helderruikend/proevend
Deze twee gaven komen het minst vaak voor. Bij helderruikend heb je het vermogen om geuren te ruiken die bijvoorbeeld eerder hebben plaatsgevonden. De geuren die je ruikt willen je vaak iets vertellen. Dit kan weer in verband staan met een overleden persoon die contact met je probeert te maken. Als je helderproevend bent heb je het vermogen om door middel van eten, te proeven wat hier mee gebeurd is of wie er in contact mee is geweest. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de bakker de avond voordat hij brood ging bakken een heftige ruzie heeft gehad met zijn vrouw. Tijdens het bakken van het brood heeft hij al zijn emoties in het brood gekneed. Het kan zijn dat jij als helderproevend persoon dit kan proeven.

Beschik je over één van deze gaven? En weet je hier soms geen raad mee? Belemmert het je om in het dagelijkse leven (goed) te functioneren? Tonen mensen in je omgeving vaak onbegrip voor je ervaringen?

Dan ben je bij Straal! aan het goede adres. Ik kan je leren hoe je jezelf waar nodig kan beschermen waardoor je je begaafdheid niet als last hoeft te ervaren in het dagelijkse leven. Samen zullen we op zoek gaan naar acceptatie en een manier waardoor je je gaven kan gaan inzetten als kracht.

Klik hier voor meer informatie en/of een gratis intake